- Vijf belangrijkste resultaten
- Drijfveren
- Persoonlijke projecten
- Kwalificaties
- Testresultaten
- Meest recente opleidingsmogelijkheden
- Live op de website of gehost op een platform
- Vind banen die bij jou passen en waar jij bij past
- Leg contact met voormalige referenties of benader nieuwe contacten
- Overzicht maken van vorige functies en salarissen
- Met wie ben je gelinked
Een moderne bio is nu een verzameling online profielen die de capaciteiten van de kandidaat aantonen, en daarnaast een overzicht vansociale connecties en referenties. Links naar LinkedIn en Twitter, samen met blog-URL's met voorbeelden van eerdere projecten zijn gebruikelijk.
Traineeships, stages en uitzendwerk in een bepaald vakgebied zijn een geweldige manier om relevante ervaring op te doen - en dit is de soort ervaring waar werkgevers vaak naar op zoek zijn.
Van kandidaten wordt verwacht ze hun competenties en vaardigheden ontwikkelen, of het nu gaat om kennis van relevante software - die verder gaat dan kennis van Microsoft Office – of om soft skills, zoals het kunnen presenteren van ideeën of prioriteiten stellen.
In 2018 richten veel studenten zich al tijdens hun studie op een specifieke sector. Postacademische opleidingen om je verder te specialiseren zijn gemeengoed geworden.
In 2000 bevatte de persoonlijke infosectie van de meeste CV's de volledige contactgegevens, vaak vergezeld van een onprofessioneel e-mailadres.
Ervaringen die niet specifiek zijn voor een bepaalde sector, werden in 2000 nog vaak op een CV gezet. Evenals stages en extra-curriculaire activiteiten zoals een sabbatical.
Zelfs elementaire IT-vaardigheden werden in het begin van het millennium op het CV gezet , net zoals standaard kantoorcompetenties zoals fotokopiëren. Gesproken taalvaardigheid is ook vaak aanwezig.
CV's bevatten nog de volledige examenresultaten, hobby's en interesses – zelfs als er geen relatie is met de functies waarop wordt aangevraagd.